En god måde at få set meget af Malta på kort tid, er ved at hoppe på en sightseeing bus. Det er nemt at komme rundt på øen, og du kan hoppe af og på bussen, som du nu ønsker.

Hvordan fungere det med busserne

Konceptet med sightseeing busser, er meget ens i alle lande, så hvis du før har prøvet enhop on hop off bus, så ved du allerede hvordan det fungere.

En forskel der kan være, i forhold til det du måske før har prøvet, er at de på Malta ikke er en tur guide, der stå med mikrofon i bussen og fortæller om de seværdigheder, som man køre forbi. Det hele foregår igennem høretelefoner, som man får udleveret.

Der er 2 ruter som busserne køre hele dagen – En rød rute og en blå rute. Inden man køber billet, skal man vælge hvilken rute, man vil køre. Derefter så kan man køre mellem alle stop på ruten hele dagen.

Man skal dog lige være opmærksom på køretiderne for bussen, og hvornår den sidste kører den dag – husk at få en brochure i bussen, med tidsplanen for busserne og et kort over ruten på.

Seværdigheder du kan se på turen

På turerne er der ikke en guide som fortæller om attraktionerne over højtaleranlægget, men i bussen får man udleveret høretelefoner, som tilsluttes et lille panel, der er ved alle siddepladser. Her har du mulighed for at vælge mellem flere forskellige sprog, som Dansk, Engelsk, Tysk osv.

Når bussen kører forbi en attraktion, som der er en histore at fortælle om, høre du fortællingen på det valgte sprog, i dine høretelefoner.

Pris for sightseeing busserne på Malta

En dags kørsel koster for en voksen 20 euro og for et barn 12 euro.

Du kan ofte købe billetten på dit hotel, ellers går der også sælgere rundt udenfor hotellerne, og der hvor busserne holder. Køber du billetterne på dit hotel, så kan du være sikker på at betale fuld pris, da de får en kommission for at sælge dem, men finder du sælgerne, kan du godt få rabat, bare du spørgere efter det.

Hvis du gerne vil forudbestille biletterne, og derved handle i danske kroner, så kan du købe biletterne her.

Du kan få rabat til bussen ved køb af discount card.

Vores personlige mening om busserne

Vi prøvede busserne i Maj 2017, og valgte den blå rute, som kørte igennem Valletta, og ud til middelalderborgen i Mdina.

Turen i sig selv er meget god, men hvis vi kunne lave det om, ville vi tage en almindelig busrute til Valetta og videre til Mdina, som begge er vidunderlige steder.

Vi lavede bare den “fejl” at stå af i Valletta for at shoppe lidt, og komme væk fra den bagende sol, der brændte lige ned på os i dobbeltdækker bussen uden tag.

Vi fik brugt lidt for lang tid i Valletta, fordi der var så meget at se, og vi lige skulle have noget frokost, inden vi kørte videre. Da vi kom hen til busserne (Der holder lige udenfor bymurene til Valletta), så var meget af dagen gået, og vi blev nød til at skynde os med bussen til Mdina, så vi kunne nå at se det, inden busserne stoppede med at køre for dagen.

Vi så ikke meget andet på turen, men disse 2 stop kræver også, at du skal stå af for at se byen og opleve den, både i Valetta og Mdina.

Desuden var den historie man fik igennem høretelefonerne ikke særligt imponerende eller oplysende, og der var tidspunkter, hvor den begyndte at tale om ting vi enten var kørt forbi, eller ikke var kommet til endnu.

Efter vores mening, så er det ikke pengene værd at tage med de her hop on hop off busser, med mindre der er en guide med mikrofon til at fortælle om seværdighederne, hvilket der ikke er på Malta.

Det er meget billigere at tage den almindelige bus, som også har aircondition, og så planlæg 1-2 steder at besøge pr dag. Du får meget mere ud af at se få ting, som du har tid til at se, frem for at prøve at se det hele på én dag.

Du kan læse meget mere om priser og køre planner for busserne på Malta her.

Maltesisk veteran bus

Som alternativ til de turistede hop on and off busturer, så vil vi anbefale, at man tager en tur i de gamle Maltesiske busser: Smuk halvdagstur og Palazzo Parisio.

Du vil blive kørt rundt i en ikonisk Maltesiske veteran bus, som vil tage dig på en storslåede sightseeing. Her vil du opleve Dingli-klipper på den lille ø Filfla, som også er øen højeste punkt, Palazzo Parisio fra det 18. århundrede også en gå tur igennem buskett-haverne i Wied il-Luq-dalen. Det er helt klart pengene værd og du vil få følelsen af, at opleve Malta fra sin smukkeste side.