Når du skal til Malta, så vil det være rigtig klogt at booke et hotel med pool, da Malta er en klippe ø og derfor ikke er omringet kilometervis strand. Vi har prøvet at finde en top 5 over de bedste strande der findes på Malta og en beskrivelse af dem, så du kan få et overblik over, hvad der findes af strande og hvor. Navnet på strandende er linket til Google Maps, så ved et klik nemt kan finde ruten til din fortrukne strand.

Nogle steder var vandkanten hegnet ind – nok fordi det ikke er egnet til badning, da stenene kan være skarpe og glatte.

Blue Lagoon – et must see!

Malta bliver flittigt besøgt i højsæsonen og proppet med turister. Derfor, hvis man lejer en båd, kan du hurtigt komme rundt til de andre byer på Malta eller bruge den til at bade fra. Hvis man syntes at leje en båd, ikke lige holder i feriebudgettet, kan man også købe billet til en guidet bådtur, der tager dig forbi Maltas historiske byer. Denne bådtur har fået rigtig gode anmeldelser og kan holde et hvert ferie budget.

Den bedste traditionelle dagsbådtur i Maltas 2 havne

Et af det mest besøgte steder på Malta er den blå Lagune, som ligger på den lille ø Comino. Der er rigtig mange bådture man købe billet til, men man skal bare være opmærksom på, at der er 1000 andre turister, på samme sted og øen er kun 3,5 km². Du skal er leje en strandstol med parasol til 15 euro – som også er en nødvendighed, da du ellers ikke rigtig kan være andre steder på de få kvadratmeter strand, medmindre man vil sidde på en klippe. Et godt råd er, at komme tidligt, hvis man gerne vil undgå for mange mennesker og gerne en hverdag, da malteserne selv holder fri i weekenderne og besøger også dette sted. Når det så er sagt, er stedet et paradis, men azurblåt vand kridt hvidt sand omgivet af klipper. Der er også muligt at købe mad, da der er opstillet salgsborder med mad og kolde drikkevarer. Den blå Lagune er helt klart et besøg værd og tag gerne dit snorkle udstyr med.

Billetter til bådtur, som sejler allerede fra kl. 9 om morgenen, så du er en af de første, kan købes her: Tur til den Blå Lagune, Krystallagunen og havgrotte

Xlendi Beach

Denne strand er omringet af klipper og huler, som du kan bruge lang tid på at undersøge. Der er massere af restauranter langs kanten, så forfriskninger er ikke langt væk samt man kan nyde en god middag, med en fantastisk udsigt udover bugten og måske se solnedgangen. Da stedet er omringet med klipper og har en klippetrappe, er der også gode jumping muligheder – hvis man tør 🙂 Hvis du er en ivrig svømmer, skulle dette sted også være en perle og især til at dykke og snorkle.

Hvis man kan, skal man undgå weekender og højsæsonen, da der er booket med besøgende og sand stranden er ikke særlig stor – det gælder alle strande på Malta.

Ghajn Tuffieha Bay

En af Malta’s perler – en smuk panoramisk lille bugt ikke langt fra Golden Bay. Som alle andre strande i højsæsonen, er denne også flittig besøgt, så det vi vil igen anbefale, at komme i god tid, fra morgenen af eller sen eftermiddag og hvert fald undgå weekenderne. For at komme ned til stranden, skal man ned af en lang trappe, som fører ned til bugten – så man skulle gerne tage den med i overvejelserne, inden man planlægger turen, hvis man ikke er alt for fit. På Stranden kan man leje en strandstole til 11 euro og en stor parasol. i Højsæsonen er der et mad område nær bugten, hvor man også kan få lækre cocktails. Vandet her er ikke altid helt klart og rent, så hvis du gerne vil undgå det, skal du undgå vestlige vinde, inden du planlægger besøget.

St. Peter’s Pool

Hvis man tager til havnen i Marsaxlokk, kan man booke en vandtaxa til 10 euro pr. person til St. Peter’s pool, tur-retur. Det er en super hyggelig bådtur og viser poolen fra sin smukkeste side, når man ankommer. Man kan også vælge at gå fra byen Marsaxlokk – det tager ca. 45 min og der er også parkeringspladser, hvis man gerne vil køre til poolen – dog er den sidste del af vejen bumlet og gruset, så det ville måske være en idé, at stille bilen inden og gå resten af vejen. Turen er ikke egnet til klapvogne eller gangbesværet og man skal nok også tænke på at tage noget godt fodtøj på. Der er ingen sandstrand her, men kun klipper, som er formet omkring et krystal klare vand og gør også dette til en speciel oplevelse. Dette sted er også et rigtig godt til dykning og hvis man nyder at hoppe i vandet fra forskellige klippehøjder. Hvis der er meget vind og i den forkerte retning, kan det godt være farligt at bade der, da der er meget strøm i vandet – så hver opmærksom på vejret. Der er ingen toiletter eller steder hvor man kan købe mad eller drikke, så husk at medbring dette.C

Mellieha strand – børnevenlig👪

Maltas længste strand på hele 800 meter, som ligger i bunden af Mallieha Bay og er også en af Maltesernes fortrukne sted. Da stranden er lavvandet, er den også meget børnevenlig – man skal dog ikke gå for langt ud, da det hurtigt bliver dybere. Stranden har, hvad der skal være, såsom livredder, strandstole, toiletter, vandsportfaciliteter også er der store muligheder for forplejning såsom kiosker, caféer, barer og restauranter. Også ligger Pop Eye Village kun 1,50 km væk fra stranden.