Tilbage i 1980, startede optagelserne til filmen, Popeye (på dansk, Skipper skræk), som havde den nu afdøde Robin Williams i hovedrollen. For at kunne optage filmen, skulle der først bygges en “skipper skræk by”, hvor optagelserne kunne forgå og som i dag, er blevet til en af de største turistattraktioner, i Malta.

Skipper skræk byen

Allerede inden byggeriet kunne gå i gang, var der problemer, som skulle løses. Der var ikke en god nok infrastruktur til at få alle byggematerialerne frem, så der skulle først opføres en ny vej, som førte ned til den nye lille film by. Foruden den nye vej, så var der også problemer med bølgerne i havet, som grænser op til filmscenen. For at løse problemet, skulle der derfor også bygges en ca 70 meter lang bølgebryder, som kunne tæmme havet, og give mulighed for at bygge og optage, uforstyrret.

Popeye village består af 19 træhuse, der er på størrelse med almindelige villa huse. Alt det træ der skulle bruges til at bygge husene med, er importeret fra Holland, og de træ shingles, som tagene er konstrueret med, er hentet til Malta, fra Canada. Det tog 165 håndværkere 7 måneder, at blive færdig med byggeriet, og der blive brugt 8.000 kg søm og ca. 8.000 liter maling, at bygge byen.

Mød skipper skræk i virkeligheden

Beslutter du og din familie jer for at tage en tur til Popeye village, så vil i blive mødt af skipper skræk, i egen høje person. For udover at fungere som en turist attraktion, så er Popeye village også delvist en forlystelsespark, hvor du kan møde karakterene fra skipper skræk universet, der opføre shows og går rundt og hilser på gæsterne.

Her er en lille video, hvor et engelsk par tager dig med en tur rundt i parken, for at møde skipper skræk, og prøve nogle af for lystelserne.

Pris og forlystelser

Der er en lille variation i prisen, alt efter hvornår på året du vælger at besøge Popeye village, og udvalget af aktiviteter du kan prøve i parken, er også lidt forskelligt, alt efter tidspunkt på året.

Der er en sommer sæson og en vinter sæson, men der er også specielle events som halloween (oktober/november), jul (december) og karneval (februar).

Vandland

Skipperskræk byen ligger ud fra Anchor Bay og er et meget populært svømmested, ikke mindst pga. den smukke natur og udsigt der er. I højsæsonen er der strandstole man kan leje og vandet er der massere af vandleje aktiviteter, som børnene kan udfolde sig i. Hvis man har små børn eller man ikke er til strand og havvand er der også en lille swimmingpool samt legeplads som er placeret i lavtvandet swimmingpool.

Prisen

Prisen for voksne, er mellem € 14.50 – € 16.

Prisen for børn og pensionister, er mellem € 11.50 – € 13

For at se de aktuelle priser, kan du besøge forlystelsesparkens hjemmeside her.

Du kan få rabat til parken ved køb af discount card.

Transport

Popeye village er placeret i det nordvestlige Malta i Anchor Bay, ved byen Ghadira, og det er nemt at komme til med offentligt transport.

Her er de busnumre, fra de forskellige steder på Malta, som tager dig til Ghadira, hvor Skipper skræk byen ligger.

  •  Fra Valletta: 41 og 42
  • Fra Sliema: 222
  • Fra Bugibba: 221
  • Fra Mellieha Bay (Mellieha feriecenteret): 101

I egen bil

Der er rigtig gode parkerings muligheder ved parken, så det er ingen problem, hvis du kommer i din egen bil.

Kort og åbningstider

Anchor Bay,
Triq Tal-Prajjet,
Il-Mellieħa, Malta

Email: info@popeyemalta.com
Telefon: +356 2152 4782