Fyrværkeri er bestemt en ‘ting’ på Malta og øen har hele 35 fyrværkerifabrikker og hvert år, omkring april byder Malta International Fireworks Festival velkommen til lokale og udenlandske pyrotekniske virksomheder fra hele verden. Her vises deres storslående arbejde og deltagerne er med i konkurrence, der er blevet et af Maltas største årlige attraktioner.

Festivalen holdes flere steder på Malta og fyrværkeriet er designet til musik, som vil blive afspillet samtidig. Finalen bliver afholdt i Valletta. Siddepladser er tilgængelige og du kan også deltage i en fotokonkurrence om at få det bedste billede af fyrværkeriet.

Besøg Maltas Internationale FIreworks hjemmeside, for at få mere information: https://www.maltafireworksfestival.com/

Village Festa

Hvert år, hen over sommeren holdes der 60 Festas i byerne rundt omkring på Malta og øen Gozo, og som er har en lang historie og som er en del af Maltas kultur. Festas er en religiøs begivenhed, hvor hver by fejrer en eller to skytsengel – det kommer an på, hvor mange kirker der ligger i bydelen. Denne begivenhed er en stor glæde for lokalsamfundet og har mange skikke og traditioner forbundet med festaen. Det er de lokale frivillige som står for festaen og de lokale bands stiller op for at få festaen igang. Festaen bliver til sidst fejret med byen bedste fyrværkere og deres bedste show. Man kan sige, at der er lidt carnival stemning over denne festa med optog og de lokale kirker er udsmykket med hundredvis af lys. 

Det kan dog godt være lidt af en kulturchok, at deltage i festaen, da det kan blive virkelig støjende samt der er utrolig mange mennesker på et sted. Parkering kan også godt blive et problem og mange gade bliver lukket af, men der er firmaer som står for at transportere en sammen med en guide, så du kan komme sikkert til festaen og sikkert hjem igen. 

Du kan se mere om tranport til en festa på denne hjemmeside: http://www.hellomaltatours.com/guided-tours/village-fireworks

Du får også 30% rabat på denne transport ved køb af discount card: http://malta-siden.dk/familie-guld-kortet-10-dages-malta-discount-card-50-paa-topattraktioner/