Den blå lagune – et must see!

Malta har ikke særlig mange strande, da øen er en klippe ø og de strande der er, bliver flittigt besøgt i højsæsonen og proppet med turister. Derfor, hvis man lejer en båd, kan du hurtigt komme rundt til de andre byer på Malta eller bruge den til at bade fra. Hvis man syntes at leje en båd, ikke lige holder i feriebudgettet, kan man også købe billet til en guidet bådtur, der tager dig forbi Maltas historiske byer. Denne bådtur har fået rigtig gode anmeldelser og kan holde et hvert ferie budget.

Den bedste traditionelle dagsbådtur i Maltas 2 havne

Maria nyder en lækker ananas drink🍹

Et af det mest besøgte steder på Malta er den blå Lagune, som ligger på den lille ø Comino. Der er rigtig mange bådture man købe billet til, men man skal bare være opmærksom på, at der er 1000 andre turister, på samme sted og øen er kun 3,5 km². Du skal er leje en strandstol med parasol til 15 euro – som også er en nødvendighed, da du ellers ikke rigtig kan være andre steder på de få kvadratmeter strand, medmindre man vil sidde på en klippe. Et godt råd er, at komme tidligt, hvis man gerne vil undgå for mange mennesker og gerne en hverdag, da malteserne selv holder fri i weekenderne og besøger også dette sted. Når det så er sagt, er stedet et paradis, men azurblåt vand kridt hvidt sand omgivet af klipper. Der er også muligt at købe mad, da der er opstillet salgsborder med mad og kolde drikkevarer. Den blå Lagune er helt klart et besøg værd og tag gerne dit snorkle udstyr med.

Billetter til bådtur, som sejler allerede fra kl. 9 om morgenen, så du er en af de første, kan købes her:

Tur til den Blå Lagune, Krystallagunen og havgrotte

Coral Lagoon – et af Maltas vidunder

Denne lagoon er oplagt til at besøge med kajak. Lagoonen er et skjult hul midt i en klippevæg, hvor du ovenfra kan se ned i et krystal klart vand og er enhvers insragramer’s drøm. Der er kun en vej ind i hullet og det er fra havet af. Derfor vil det ikke anbefales at hoppe i eller svømme ud til lagoonen, da strømmen og bølgerne kan være stærke. Little Armier Bay kan man leje kajak til to personer for 30 euro for 2 timer. Du kan også vælge at gå dertil eller køre i bil, men husk at vælge det rigtige fodtøj. Igen er dette sted også enormt populært for turister, så der kan godt være mange besøgende, så kom tidligt eller sen eftermiddag og husk mad eller drikke, da der ikke er faciliteter til køb af dette.